Chat with us, powered by LiveChat
  • Mån-Fre 09:00 - 17:00 Lördag 10:00 - 13:00 Söndag Stängt
  • Landågatan 17 57340 Tranås
  • 0140-375156

Bilglas

Glasreparationer – laga stenskott eller byta vindruta?

Våra professionella bilglasmästare har lång erfarenhet av att laga stenskott och byta vindrutor. Vi kan laga alla typer av bilglas oavsett vilken årsmodell bilen har. En stenskottslagning går snabbt att åtgärda och är inte så kostsam. För den som har en glasförsäkring kostar det från 100 kr i självrisk.

Vid skada på bilglas

  • Fyll i skadeanmälan nedan så kontaktar vi dig för tidsbokning.

Stenskottslagning – när måste man laga ett stenskott?

För dig som har fått ett stenskott på rutan försöker vi alltid att laga stenskottet i första hand om det är möjligt. Ett stenskott som måste lagas, är ett stenskott som har en liten spricka i sig. Är det bara en grop och ingen spricka så gör man ingenting. Gropar lagas i regel inte. Ett tips är att skydda sprickan med en tejp till dess att det har lagats. En lagning av stenskott kan förhindra att rutan spricker och hela vindrutan behöver bytas ut.

För att vi ska kunna laga stenskottet krävs det att stenskottet är mindre än en gammal femkrona, att det inte är för många stenskott på en ruta och att stenskottet inte sitter för nära rutans kant (5 cm). Efter en lagning kan du se en svag brytning vid tex. lågt stående sol eller regn, därför lagas inte stenskott i synfältet (röd färg).

Stenskott_framruta

Skador belägna nära en A-stolpe eller taket får inte repareras eftersom vindrutan fungerar som en del av säkerhetsburen. Skador som befinner sig i det indirekta synfältet kan repareras om de är mindre än 15 mm (gul färg).
Skador på vindrutans övriga områden kan repareras – men bara om de är mindre än 25 mm (grön färg).

Skadeanmälan glas